BMW Lamell

Sachs Performance kopplingslamell till BMW.
I sortimentet ingår organisk lamell samt sinterlamell för dig som vill få ut max vridmoment ur din kopplingssetup.

Sachs Performance tryckplattor ger otroligt fin körbarhet, passar både gatbil som brukas till vardags och till fordon inom motorsport som rastas på bana. 
Med organisk lamell får du en koppling som är mer OEM-betonad i körkänsla, du får en bil som är trevlig att framföra vid vanlig brukskörning i rödljus och trafikköer. 
Start och stopp upplevs mjukare gentemot en sinterlamell, då lamellen inte interagerar lika hårt med svänghjul & tryckplatta vid drag-läge. Sammansättning och material i en organiska lamell gör sammantaget att den tål högre temperatur och kan överföra mer vridmoment än en standardlamell.

- Har du lite mer motoreffekt och en aggressivare kör-stil (kanske dumpar koppling inom t.ex. drifting), då är det en 4-puck eller 6-puck sinterlamell du ska satsa på. 
6-puckad sinterlamell klarar generellt lite lägre vridmoment kontra en 4-puckad. 
Med Sachs Performance tryckplattor i denna kategori kan man med 4-puck sinterlamell överföra som mest ca 800Nm (Ex. -765 tryckplatta, undantaget Porsche tryckplattorna -487 / - 764 som Sachs Performance specificerar hela 1060Nm!).
Har man en motor som lämnar mer vridmoment än så, då rekommenderar vi att man satsar på en flerskivig koppling från t.ex. Tenaci Motorsport.

En underdimensionerad koppling kan få ödesdigra konsekvenser då den höga värmeutvecklingen som sker med slirande koppling kan få svänghjul och kopplingsdelar att spricka / explodera.