Adapter vevhusventilation Volvo B230

  • 795 kr

Dela

Vevhusventilation adapter Volvo B230

Vevhus adapter för ombyggnation till annan extern oljefälla. En direkt ersättning till original oljefälla där man har extern oljefälla. Passar ihop med original packningar och har perfekt spel mot pumpaxeln som är viktigt.

Passar bilar med B230 / B23 rödblock.
Volvo 240
Volvo 740
Volvo 940

Tillverkad i Aluminium.

Med denna adaptern så håller man vevhustrycket till normala nivåer trots höga effektuttag där lite blowby förekommer vid kolvringarna. Man tillåter även turbons oljeretur att rinna tillbaka ordentligt och förlänger genom detta livslängden på turbon. Motorn tillåts att jobba utan mottryck samt sparar packboxar som annars tar stryk av hög vevhusventilation / tryckstötar.

Denna adaptern är tillverkad för att kunna monteras direkt på motorblocket med original packningar utan modifikation eller annan inställning . Man kopplar bara en vevhusburk / oljecatchtank till anslutningarna för att samla den oljedimma som ventileras.

Denna adapter för vevhusventilation har M22x1,5 gänga (hona) och levereras med adaptrar till AN8 eller AN10 storlek som väljs i rullmenyn. Välj så stora anslutningar som går även om båda storlekarna kommer att fungera.